Terug naar overzicht

Kringloop in Krimpen aan den IJssel deelt uit!

08-03-2019

Vorige week vond in de Kringloopwinkel aan de Binnenweg 5a te Krimpen aan den IJssel, de jaarlijkse bijeenkomst plaats waar symbolisch de giften werden bekend gemaakt, waaronder een donatie van EUR 1.500 aan Stichting Veteranen Krimpen aan den IJssel.

 

Aan 24 organisaties in Nederland en 4 organisaties in het buitenland zal een geldbedrag worden geschonken om hun activiteiten te kunnen uitvoeren. Totaal is er een bedrag van € 56.600 geschonken aan goede doelen. Ook is er veel speelgoed geschonken aan de Speelgoedbank Spijkenisse.

Aan drie organisaties is in de Kringloopwinkel door de secretaris van de Kringloop Peter Groenewegen een symbolische cheque overhandigd en werd deze door vertegenwoordigers van deze organisaties in ontvangst genomen.
In een korte toelichting vertelden vertegenwoordigers van de organisaties zij waaraan het geld besteed zal worden.

De Stichting Werkgroep Serviceverlening Ouderen ( S.W.S.O ) krijgt een bedrag van € 4550. De Stichting verzorgt voor de bewoners voor de verzorgingstehuizen Tiendhove en Crimpenersteyn in Krimpen aan den IJssel iedere maand een extra activiteit , in de vorm van een uitje, per bus of per boot, een optreden in de huizen van bijvoorbeeld een koor, soms een maaltijd buiten de huizen met een recreatief doel.

De Stichting IJsseldijkkerkconcerten krijgt een bedrag van €2300. De Stichting organiseert in de IJsseldijkkerk te Krimpen aan den IJssel per seizoen een vijftal klassieke concerten en streeft naar variëteit en kwaliteit. De concerten vinden steeds op zaterdagavond plaats.

De Stichting hulp aan Sri-Lanka ( Dr Reijntjes dovenschool ) krijgt een bedrag van€ 5000,-. Hier krijgen kansarme dove kinderen uit de allerarmste gezinnen in Sri-Lanka een opleiding zodat zij in de toekomst voor zichzelf kunnen zorgen.

Het werk in de Kringloopwinkel aan de Binnenweg 5a wordt dagelijks mogelijk gemaakt door veel enthousiaste vrijwilligers. Van maandag t/m zaterdag is de Kringloopwinkel van 9.00 tot 12.00 uur geopend en kunt u ook uw overbodige spullen langs brengen.

Bron: IJssel en Lekstreek

Terug naar overzicht